måndag 24 augusti 2009

Tar mig trevande fram...

Jag fick min nya maskin, min alldeles första overlock för ca en vecka sen. Jag känner mig redan smått frälst. Men det är ju en hel del att lära...

Tex att man måste fästa tråden, hur gör man det snyggt? Tex när man syr runt och ska fästa den på ett synligt ställe som tex på en dregelscarf som ovan?
Hur gör man vid snäva svängar? Svänger det lite så går det ju bra men i snäva svängar som tex vid knäppningen på en dregelscarf har jag inte löst. Får klippa den lite mer kantig istället och påbörja en ny söm. Då funkar det.

Efter att ha sytt på en massa provlappar tog jag ett enkelt första projekt som några dregellappar. Det var ju inte så lätt som jag trott då det innehöll på snäva svängar och att man måste fästa tråden på ett snyggt sätt. Men det blev ok ändå till slut.

Ny ska jag treva vidare...

Storlek: 0-6mån
Mönster: Eget
Tyg: Jofotex, E-slöjd, återvunnet från ett linne.

2 kommentarer:

Nilla sa...

Har aldrig sytt dreggellappar men har läst tips om att sy 3-trådig overlocksöm på dem, då är det lite lättare att svänga. Upplevde precis som du i början att det var svårt att svänga med overlocken. Det är inte alls lika enkelt som med en vanlig maskin! När det gäller att fästa trådar finns det olika metoder. Jag brukar ta en stoppnål och trä in trådhärvan under sömmen.

Åsa sa...

hej, jag håller med - det är mkt man ska lära sig ang overlock! har själv bara haft min i typ två veckor och har fortfarande inte sytt några synliga sömmar just med tanke på fästningen av trådar... ang din fråga hos mig om dalahäst-applikation så har jag slaktat en duk jag hittade på second hand!