söndag 30 maj 2010

Trosor till mig själv

Ett par trosor till mig själv.
Oj så mycket lättare det går att sy såna här nu när jag har bandkantaren.

Mönster: Eget
Storlek: S
Tyg: The Fabric Fairy

fredag 28 maj 2010

Body



När jag började sy kläder till Pyret i magen så tänkte jag att jag ska sy i könsneutrala färger eftersom jag inte vet om det blir en tjej eller kille och att jag inte ska sy i för små storlekar då de växer ur dem så snabbt. Men det höll ju inte så länge för denna säger ju emot båda dessa påståendena... :)

När jag sydde denna tröja blev det några lämpliga tygbitar kvar som jag bara inte kunde låta bli att sy en body av. Återstår att se om den kommer användas av min knodd eller hamna någon annan stans.


Jag är nöjd med resultatet förutom att kantbandet blev lite för stretchigt. Jag har använt mig av Stoff och Stils muddväv. Kanske skulle jag använda vanlig interlock till bodys istället? Hur gör ni andra när ni bandkantar med Coverpron? Använder ni muddväv eller interlock?
Hoppstygn då? Nej, det gick faktiskt bra. Som sagt, när jag bara har ett lager tyg emellan muddväven verkar det gå bra. Konstigt det där...

Mönster: Eget
Storlek: 56
Tyg: Skogstyg designat av Johanna Ahlard och inhandlat från Mjuka tyger. Molntyg från JNYdesign. Muddväv från Stoff och Stil.

tisdag 25 maj 2010

Babyfilt och hoppstygn. Hjälp!


Jag håller på med en babyfilt. Kantbanden sys såklart på med den nya bandkantaren. Men jag har några funderingar som jag skulle behöva lite råd om hur jag löser. Jag testar att slänga ut en fråga här och se om någon som ser kanske har något tips...

- Hoppstygn! När jag sydde på kantbandet på denna så blev det en hel del hoppstygn (som jag antar att det är och som jag läst endel om att man kan råka ut för med denna maskin). Se närmare på bilden nedan... Jag har inte haft så mycket problem med det innan jag började med filten så jag har en teori om att det kanske uppstår då det är många lager tyg. Här är det ju två lager trikåtyg + fyra lager muddväv, totalt sex lager tyg.

Frågor:

Några tips hur man undviker dessa? Har ni upplevt att det uppstår då det är många lager tyg? Kan det underlätta om jag tar en tunnare trikå istället för Stoff och stils muddväv? Är det bara fult med hoppstygn eller kan det bli så att stygnen repar upp sig?

måndag 24 maj 2010

Babyhjälmar

Innan jag fick hem min Janome Coverpro + bandkantaren förberedda jag med dessa babyhjälmar som jag tyckte var lämpliga att testa bandkantaren på. Jag gjorde "fusk-cover-sömmar" med hjälp av min overlock maskin som jag sedan stickade ner med min vanliga symaskin.

Sen åkte kantbanden på med hjälp av bandkantaren. Det blev inte helt perfekt på första försöket men oj så mycket bättre och smidigare än som jag gjort innan med bandkantning.


Mönster: Ottobre nummer ??
Storlek: ??
Tyg: Hjärttyg från The Fabric Fairy och stjärntyg från JNYdesign

söndag 23 maj 2010

Övning ger färdighet (hoppas jag!)


Jag har köpt en Janome Coverpro 1000DX (tidigare CP) och även tillbehöret för bandkantning. Länge har jag gått och sneglat på denna och till slut slog jag till. Äntligen har den kommit och jag har så sakteliga kommit igång och använda den.

Hur går det då? Jo, skapligt skulle jag säga. Jag har mixat en hel del med inställningarna efter många bra tips och trix från dessa inlägg: http://kokalal.blogspot.com/2009/12/att-anvanda-bandkantare-till-janome.html och http://gekko-attsyengecko.blogspot.com/2008/08/att-sy-kantband-med-coverpro.html. Nu får jag sömmarna där jag vill ha dem på kantbandet. Det är ju bara så smidigt och ser så proffsigt ut. Men endel frågetecken dyker upp. Jag kommer nog återkomma till dem senare med hopp om några tips från er mer erfarna där ute...

torsdag 13 maj 2010

Tröja till Ph



En tröja till min söta brorsdotter Ph.
Underbart skogstyg designat av Johanna Ahlard. Här gick jag loss på att kombinera olika färger och tyger. Gillar kombinationen av rosa och grön.
Eftersom den vanliga symaskinen ännu inte kommit upp efter flytt och renovering testade jag att göra fållen med min overlock enligt Gekkos metod. Smidigt!
Hoppas den ska passa och tyckas om.

Mönster: Eget
Storlek: 80
Tyg: Skogstyg från Mjuka Tyger och molntyg från JNY

onsdag 12 maj 2010

Nya tyger


Brukar nästan alltid köpa mjuka tyger via nätet. Har letat efter prickiga tyger men tyckt det varit svårt att hitta. Men när jag tittade in i en lokal tygaffär, Myrins i Göteborg, häromdagen så fann jag dessa. Hur fina som helst och helt ok pris. Och vad härligt det var att få klämma och känna lite på tygerna innan.

onsdag 5 maj 2010

Kommit igång igen lite smått

Äntligen har jag fått lite paus i renoveringen och tagit mig lite sy tid.
Det har mest blivit lite snabbsydda småsaker. Först är det en bild på sex dregglisar till min brorsdotter som var i stort behov av detta.



Den andra bilden är mössa och scarfar till min kompis nyfödda dotter. Det blev några extra scarfar i farten. Vill alltid utnyttja småbitarna som blir efter att jag klippt i tyget.

Sist ut är en bild på några mössor och scarfar som också blev till mer i farten. Ren nöjes-sömnad :)

Mönster: Eget
Tyg: JNY, The Fabric Fairy, Mjuka tyger, Stoff och Stil