torsdag 29 oktober 2009

Stjärnmössor x 2


Två mössor på beställning till ett par syskon killar.

Storlek: 0-6 mån, ca. 5 år
Mönster: Eget
Tyg: Stoff och Stil, vit interlock till stjärnan från E-slöjd

onsdag 28 oktober 2009

Tack för detta!


Min kompis hittade det här 70-tals tyget hemma hos sina föräldrar. Vad gör hon då? Jo, hon skickar det till mig så att jag får det. Så snällt! Tack igen S.

söndag 25 oktober 2009

Hjärt body


Kan man ge bort en body i doppresent till en liten kille? Det funderade jag på och bestämde mig för att ja, det kan man. Speciellt då mamman nyligen hade gjort en beställning på en body i detta tyg. Valde turkost kantband till.

Storlek: 68
Mönster: Eget
Tyg: Hjärt interlock från The Fabric Fairy. Mudd från Stoff och Stil

torsdag 15 oktober 2009

Första muddbyxan

Testade för första gången att sy en muddbyxa. Dessa blev till brorsdottern Ph. Ganska enkelt var det. Hur blev dem då? Hon får helt enkelt testa och utvärdera så får jag nog lite förbättringsförslag till nästa gång.

Storlek: 68
Mönster: Meedom form 2
Tyg: Stjärntyg från Mjuka tyger och mudd från Stoff och Stil

måndag 12 oktober 2009

Dreggelscarfar

En kompis som fick den här mössan till sin son beställde en dreggelscarf i samma tyg. När jag gjorde den och ändå trädde om maskinen med svart tråd passade jag på att även göra dessa. Tyvärr missade jag att fota de gröna men den turkosa och rosa hamnade bild och således här på bloggen.

Mönster: Eget
Tyg: Stjärntyg från JNY-design

onsdag 7 oktober 2009

Mössa och halsduk


Den här beställningen fick jag av min kompis sambo. Han ville ha en blå- och vitrandig mössa och halsduk. Det var första gången jag provade på att sy en halsduk. Det blev nog lite mer av en scarf med tanke på hur tunnt tyget är. Kanske ska jag ha dubbelt tyg nästa gång. I kanterna gjorde jag rullfåll och fick testa på det för första gången på nya maskinen. Det var lite svårt att inte få det vågigt på det här tyget då det är väldigt stretchigt. Men annars gick det bra.

Behöver jag nämna att mottagaren är ett IFK fan.... :)

Mönster: Eget
Tyg: Gittes tygkälla

söndag 4 oktober 2009

Stjärn-mössor


Fick en beställning på en röd mössa med vit stjärna. Det blev en mycket fin kombination tycker jag och passade på att göra även en likadan mindre variant till min brorsdotter.

Storlek: ca. 6 mån och 1 år
Mönster: Eget
Tyg: Jofotex och E-slöjd

lördag 3 oktober 2009

Boby


En body som jag gjorde för länge sen men inte bloggat om än. Den var tänkt att ges till mitt brorsbarn. Nu blev det en tjej och en ganska stor sådan så jag valde att ge annan body till henne (som jag missat fota och lägga upp på bloggen, det måste jag göra) som var lite rymligare.

Storlek: 56
Mönster: Eget (utgått från Ottobre 6/2007 och sedan gjort många ändringar)
Tyg: Uggletyg från Jofotex och mudd från Stoff och Stil